Overslaan en naar de inhoud gaan
Audiovisuele sector

Schrijf je in voor de online workshop 'DocCelerator Belgium Work In Progress' - deadline 22 augustus 2024

DocCelerator Belgium Work In Progress is een 2-daagse online workshop over het monteren en distribueren van documentaires, georganiseerd door Paradiddle Pictures nodigen Creative Europe MEDIA Desken Wallonie-Bruxelles en Vlaanderen. Dit programma helpt je de narratieve structuur van je film in productie of eerste montage te verduidelijken. Je krijgt ook deskundig advies over het creëren van de beste distributiestrategie voor festivals en internationale verkoop.  

Deze online opleiding vindt plaats op 26 en 27 september 2024 van 9u00 tot 16u30.

De workshop wordt in het Engels gegeven door Geoffrey Smith en Ove Rishøj Jensen. De training bestaat uit verschillende plenaire sessies en individuele bijeenkomsten waarin je volledige feedback krijgt op je dailies of eerste edits, advies over eventuele herbewerking en suggesties voor internationale distributie. Na de workshop krijg je een extra individuele follow-upsessie.

DocCelerator biedt een structurele aanpak en een distributiemethode die je kunt hergebruiken voor toekomstige projecten. Het zal je ook tijd en geld besparen bij het bewerken dankzij een narratieve analyse en concrete bewerkingssuggesties.

6 projecten worden geselecteerd om deel te nemen, 3 Vlaamse en 3 Waalse. Projecten kunnen individueel worden ingediend of in een team van maximaal 3 personen per project (bv. regisseur, producent en editor).

Als deelnemer aan DocCelerator Belgium Work In Progress profiteer je van :

  • gedetailleerde feedback op je rushes of eerste cut;
  • advies over hoe je de dramaturgie van de film kunt versterken;
  • methoden voor het bepalen van je distributiestrategie voor festivals en internationale verkoop;
  • suggesties en contacten van potentiële verkoopagenten.

Om je aan te melden moet je aanvraag in het Engels zijn geschreven en het volgende bevatten:

  • De synopsis van de film (1/2 pagina) ;
  • De behandeling en je gedachten over het verhaal (± 1 pagina) ;
  • Een link naar de eerste cut of een selectie van scènes of ander beschikbaar beeldmateriaal;
  • Een voorlopig tijdschema en totaal productiebudget;
  • Contactgegevens van de producent en regisseur.
  • je volledige aanvraag moet uiterlijk donderdag 22 augustus 2024 verstuurd worden naar stephanie.leempoels@cfwb.be en jeroen.verhaeghe@vlaanderen.be.


De selectie wordt voor 30 augustus 2024 bekendgemaakt. De deelnamekosten worden volledig gedekt door de kantoren van Creative Europe MEDIA Desken Wallonië-Brussel en Vlaanderen. Door zich in te schrijven, verbinden de kandidaten zich ertoe zich beschikbaar te stellen tijdens de 2 volledige dagen van de workshop, op 26 en 27 september 2024. Een goede beheersing van het Engels is essentieel voor deelname.

 

MEER INFO>
 

DocCelerator2