Selectieresultaten Culturele Samenwerkingsprojecten in de Westelijke Balkan

18 augustus 2020
Het Uitvoerend Agentschap EACEA heeft de selectieresultaten bekendgemaakt van de oproep Culturele Samenwerkingsprojecten in de Westelijke Balkan (EACEA 39/2019) met deadline 28 april 2020.

Met deze actie wil Europa verzoening en een goede verstandhouding in de Westelijke Balkanlanden bevorderen via culturele en creatieve samenwerking. De geselecteerde projecten worden gefinancierd door het 'Instrument for Pre-accession Assistance (IPA II)' om de kandidaat-toetredingslanden uit de Westelijke Balkan (Albanië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië) voor te bereiden op een Europees lidmaatschap.

Er zijn 13 projecten geselecteerd voor een totale subsidie van 4.935.563 euro.
Ondanks de betoonde belangstelling vanuit België, werd enkel het project CAN for BALKANS - Comics Alliance Networking for Balkans met het Belgische Stripmuseum als partnerorganisatie gekozen. Dat project krijgt een totale subsidie van 254.705 euro.

Creative Europe Desk Vlaanderen houdt er aan om alle deelnemers te feliciteren voor hun engagement in dit Europese samenwerkingsinitiatief. Gelijkaardige initiatieven, met aandacht voor de integratie van de Westelijke Balkanlanden, krijgen wellicht nog verder aandacht in de nieuwe programmaperiode 2021-2027.  

Een overzicht van alle selectieresultaten vind je op de site van EACEA

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter