Serial Eyes: 'DETECt Crime Series Contest' en Webinars

DETECt
19 januari 2021
'DETECt (Detecting Transcultural Identity in European Popular Crime Narratives)' is een onderzoeksproject in het kader van Horizon2020.
18 academische en industriële partners uit 10 landen zijn betrokken in dit project waarbij Europese sociale, culturele en politieke identiteiten in het misdaadgenre worden onderzocht. Serial Eyes werkt mee aan het onderzoeksproject via een wedstrijd en een webinar over het schrijven van misdaadseries.
 
Serial Eyes is op zoek naar voorstellen voor tv-series in het misdaadgenre voor TV-uitzending of streamingdiensten. De voorgestelde show zou het genre op onverwachte manieren moeten stimuleren, waarbij misdaadverhalen worden gebruikt om de rijkdom en complexiteit van de Europese samenleving te verkennen. Een internationale jury van topdeskundigen uit de sector zal de laatste vijf inzendingen beoordelen. De winnende scenarist(en) zal (zullen) worden uitgenodigd om de slotconferentie van het DETECt-project in juni 2021 in Rome bij te wonen. Bovendien zal elke week een webinar licht werpen op een specifiek aspect van het schrijven van misdaadseries.
 
Elke woensdag worden er afleveringen uitgebracht op het Serial Eyes Youtube Channel.
 
Aanmelden voor deze projectoproep kan tot 1 maart 2021 via de site van Serial Eyes.
 
Hier is de link naar de videotrailer van  webstrijd.
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter