SERIE LAB HAMBURG 2021:  NDR ALBATROSS award gaat naar "Babyland"

albatross 2021
29 juni 2021
Groot gejuich op een klein scherm: De NDR "Albatros" sponsorprijs voor het beste Europese televisieserieproject, ter waarde van 7.500 euro, gaat naar het vrouwentrio achter het Bulgaarse serieproject "Babyland".

De "Albatross" werd uitgereikt tijdens de driedaagse digitale serieconferentie "Series Lab Hamburg", die vorige week plaatsvond.

In "Babyland" van de gerenommeerde producent Martichka Bozhilova, Agitprop, en schrijvers Simona Nobile en Dianne Jones, heeft hoofdpersoon Natasha een draagmoederschapskliniek in Oekraïne opgezet als een plek waar dromen uitkomen: De dromen van de bereisde ouders en de dromen van de moeders die hopen op een beter leven. Dit script overtuigde de jury - bestaande uit actrice Almila Bagriacik (Tatort, 4 Blocks), Donna Sharpe (auteur en scriptconsultant) en Sabine Holtgreve (NDR Film Editor Department Film, Family & Series). Het juryteam was onder de indruk van de "originele en ongewone opzet en de sterke premisse. De kinderwens is universeel en geeft het materiaal de potentie om overal in Europa met succes kijkers te vinden."

Een eervolle vermelding was er ook voor producent Geneviève Lemal en schrijver David Lambert van Scope Pictures' Belgische project "Gij zult niet doden". "Hoewel het project zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt, kan men nu al de buitengewone kracht van het materiaal zien, dat voor alle personages grote conflicten inhoudt. Het gerechtelijk drama rond een familie die alleen achterblijft in een voor hen uitzichtloze situatie is gebaseerd op een waargebeurd medisch schandaal in Luik in 1962, een verhaal dat ons tot op de dag van vandaag raakt en zeker verteld moet worden."

Series Lab Hamburg
De teams en hun projecten van het Series Lab Hamburg werden gedurende twee dagen in kleine groepen begeleid door zes gerenommeerde scenario-experts, die verantwoordelijk zijn voor vele succesvolle, internationaal bekroonde series zoals "The Young Wallander" en "Hunter". Plots, personages en spanningsbogen werden geanalyseerd, er werd ook feedback gegeven door collega's van de andere teams en de "zwakke punten" en sterke punten werden samen uitgewerkt. Op de derde dag ontmoetten de producenten tijdens speeddating 26 vertegenwoordigers van werelddistributeurs, tv-stations en platforms uit 15 landen om financieringspartners te vinden.

Christiane Siemen, hoofd van de Creative Europe Desk Hamburg: "Europa kan zich verheugen op veel nieuwe high-end dramaseries! Voor onze 5e editie van het Series Lab Hamburg zijn we er opnieuw in geslaagd om een diverse en kwalitatief hoogstaande groep producenten te selecteren dankzij de toegewijde samenwerking van 17 Creative Europe Desks uit heel Europa. We zijn verheugd om de ontwikkeling en financiering van Europese serieprojecten vanuit Hamburg te bevorderen in antwoord op de groeiende vraag naar content."

Het Series Lab is een samenwerking tussen Creative Europe Desk Hamburg, Letterbox Filmproduktion en MOIN Film Fund. Het Lab wordt ondersteund door NDR, ZDF Enterprises, Sky Deutschland, Hamburg Marketing, GRAEF Rechtsanwälte en de Creative Europe Desks uit Oostenrijk, Bulgarije, Denemarken, Finland, Vlaanderen, Frankrijk, Ierland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Turijn, Wallonië-Brussel en de Media Desk Suisse.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter