STARTS PRIZE '20 tentoonstelling

Starts 2020
9 september 2020
STARTS staat voor Science, Technology en ARTS. Het initiatief van de Europese Commissie wil de samenwerking tussen wetenschap, technologie en kunst aanwakkeren met de jaarlijkse STARTS PRIZE en tentoonstelling vanaf 26 september in BOZAR.

Dit jaar gaat de "STARTS PRIZE '20 - Grand Prize Artistic Exploration" naar de Canadese architect en installatiekunstenaar Andrea Ling. Haar werk gaat over het natuurlijke proces van verval als hulpmiddel voor een afvalvrije wereld. 

In de categorie "Innovatieve samenwerking" won de Russische Olga Kisseleva de prijs voor "EDEN - Éthique - Durable - Écologie – Nature ", die bedreigde boomsoorten gebruikt om niet-menselijke communicatie en netwerken te verkennen. Beide kunstenaars kunnen zich verheugen op een STARTS-trofee en 20.000 euro. 

Van 26 september t/m 25 oktober 2020, brengt BOZAR LAB de winnaars en andere werken uit het STARTS-netwerk samen in de tentoonstelling STARTS Prize '20: Kunst en Wetenschap. Speculeren over de toekomst.

De tentoonstelling spreidt zich dit jaar over drie locaties. Het grootste deel van de expo vindt plaats bij BOZAR zelf, maar daarnaast worden er ook twee werken getoond bij iMAL in Molenbeek. Een aantal kunstwerken ontdek je exclusief online, via de digitale bezoekersgids.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter