Twee Belgische producties geselecteerd voor de Berlinale Co-Production Market en Co-Pro-Series

big mouth
16 januari 2020
De Berlinale maakte onlangs de selectie bekend van de Co-Production Market en de Co-Pro-Series. De film 'The Melting' en de serie 'Capturing Big Mouth', beiden Belgische coproducties werden geselecteerd en mogen hun project pitchen aan internationale coproducenten.

De Berlinale Co-Production Market (22-26 februari 2020) selecteerde 36 speelfilms uit 34 landen, waarvan de producenten op zoek zijn naar partners. De Berlinale markt is een plaats om internationale coproducenten te ontmoeten tijdens 1500 georganiseerde one-on-one meetings. De Belgische productie The Melting (Het Smelt) van regisseuse Veerle Baetens en de Vlaamse producent Savage Film is ook één van de gelukkigen.

Voor de officiële selectie van de Co-Production Market werden er uit 203 inzendingen 21 films geselecteerd met een budget van 750.000 tot 5 miljoen euro. 11 van die projecten zijn met vrouwelijke regisseurs. Voor het eerst is het aandeel van vrouwelijke regisseurs meer dan 50%. In de totale selectie zijn dat er 15 van de 36 films met vrouwelijke regisseurs, zijnde 41%.

Voor het Co-Pro-Series event selecteerde de Berlinale 10 series. Dit event is deel van de Berlinale Series Market (24 en 26 februari 2020). De producenten van de 10 geselecteerde series mogen hun project pitchen tijdens de Berlinale. Eén van de geselecteerden is de Belgisch-Britse serie Capturing Big Mouth (scenario: Ahsan Naeem en Hans Van Nuffel) van het Vlaamse productiehuis De Mensen (BE) en de Britse producent Reel One Entertainment. Deze serie wordt bovendien gepresenteerd samen met het Series Mania Forum in Lille, waar het in première ging in 2019.

De volledige lijst van de geselecteerde films en series lees je op de site van de Berlinale.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter