Verwacht: Nieuwe oproep 'Samenwerkingsprojecten met de Westelijke Balkanlanden'

14 november 2019
In december 2019 voorziet de Europese Commissie een éénmalige oproep voor ' Steun aan Europese Samenwerkingsprojecten met de Westelijke Balkan'. De geplande deadline is in maart 2020.

Met deze oproep wil Europa gericht de internationale samenwerking met organisaties uit de buurlanden Bosnië en Herzegovina, Servië, Noord-Macedonië, Montenegro en Albanië bevorderen en ondersteunen. 

Naast de algemene aandacht voor gendergelijkheid en een evenwichtige tewerkstelling van mannen en vrouwen in de culturele en creatieve sectoren, telt deze steunmaatregel 3 prioriteiten waaruit mag gekozen worden,namelijk:

  1. capacity building van de culturele en creatieve sectoren
  2. circulatie van creaties en mobiliteit van kunstenaars uit de betreffende landen in de EU-lidstaten
  3. interculturele en interreligieuze dialoog tussen de Westelijke Balkanlanden en EU-lidstaten

Deelname van minimaal 5 culturele en creatieve organisaties per project is vereist, waarvan minimaal 2 organisaties gevestigd zijn in de Westelijke Balkanlanden en minimaal 2 in de EU-lidstaten. De 5de organisatie is vrij te bepalen. De Europese steun bedraagt minimaal 100.000 en maximaal 500.000 euro, zijnde een maximale subsidie van 85% van de totaal gewettigde projectkosten. Naar verwachting kunnen een 25-tal projecten worden geselecteerd. 
De uiterste indieningsdatum van projectvoorstellen is gepland in de maand maart 2020, met start van de projecten voorzien vanaf september 2020.

Belangrijke opmerkingen:

  • Betreffende oproep is in de laatste voorbereidingsfase en staat daarom nog niet online. Creative Europe Culture Desk Vlaanderen houdt er wel aan om jou pro-actief te informeren. Ben je nog op zoek naar partners? Raadpleeg dan zeker onze webpagina' Vind partners'.
  • Als projectleider kan je slechts aan één subsidieaanvraagronde 2019 deelnemen, hetzij aan een Kleinschalig, een Grootschalig of een samenwerkingsproject met de Westelijke Balkanlanden. 

Meer concrete informatie over de geplande oproep 'Steun aan Europese Samenwerking met de Westelijke Balkanlanden' volgt zo spoedig mogelijk op onze website.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter