Vijf MEDIA-gesteunde films vallen in de prijzen tijdens het Filmfestival van Venetië

11 september 2019
Vijf van de 12 MEDIA-gesteunde films die genomineerd waren voor een prijs tijdens het filmfestival van Venetië, vielen in de prijzen dit jaar.

1. De Zilveren Leeuw voor beste regisseur ging naar Roy Andersson voor ‘About Endlessness’, een Zweeds, Duits, Noorse coproductie die 52.800 euro MEDIA distributiesteun ontving.

2. Luca Marinelli kreeg een ‘Coppa Volpi’ voor beste acteur voor zijn rol in ‘Martin Eden’ van Pietro Marcello (Italië/ Frankrijk). De film kreeg 30.000 euro MEDIA-steun voor zijn distributie in Frankrijk.

3. Binnen de Orizzonti Competitie, die gefocust is op de laatste trends in de internationale cinema, zijn er 2 bekroonde MEDIA-ondersteunde films: de Orizzonti prijs voor beste regisseur ging naar Théo Court voor ‘Blanco en blanco’ (een coproductie met Spanje, Chili, Frankrijk, Duitsland met 30.000 euro MEDIA-ontwikkelingssteun).

4. De Orizzonti prijs voor beste actrice ging naar Marta Nieto voor haar rol in ‘Madre’ van Rodrigo Sorogoyen (een coproductie van Spanje en Frankrijk, die 65.000 euro van MEDIA kreeg voor distributie).

5. Amjad Abu Alala nam voor zijn debuutfilm ‘You Will Die at 20' de 'Lion of the Future' prijs in ontvangst.  Die film kreeg 50.000 euro via een internationaal coproductiefonds dat door MEDIA wordt gesteund.

Meer info

Het MEDIA-programma van Creative Europe ondersteunt ieder jaar ongeveer 2000 Europese projecten die subsidie krijgen voor ontwikkeling, promotie en distributie binnen en buiten Europa. Daarnaast investeert MEDIA in de opleidingen van professionals, filmdistributeurs, regisseurs en scenaristen.

Meer info over de MEDIA-gesteunde films tijdens het Filmfestival van Venetië

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter