Vlaamse Meskerem Mees wint 'Music Moves Europe Awards 2022'

Music Moves Europe Awards 2022
25 januari 2022
De prestigieuze Grand Jury Price van de MMA ging dit jaar naar Meskerem Mees. Daarmee is zij het grootste muziektalent van 2022 in Europa.
Denise Chaila (Ierland) krijgt de publieksprijs. ДEVA (Hongarije), Mezerg (Frankrijk), Blanks (Nederland), en Alina Pash (Oekraine) zijn de andere winnaars van de Music Moves Europe Awards 2022. 
 
Music Moves Europe is een initiatief van de Europese Unie en reikt elk jaar prijzen uit aan veelbelovend Europees muzikaal talent. De jury kiest vijf artiesten uit die een prijs ter waarde van 10.000 euro winnen, en één artiest krijgt elk jaar de Grand Jury Award, ter waarde van 10.000 euro cash én een budget van 5.000 euro om op tour te vertrekken. De winnaars krijgen ook de kans om samen op te treden op Eurosonic Noorderslag, waar de awards donderdagavond uitgereikt werden, en zo hun internationale carrière een duw in de rug te geven. In het verleden vielen onder anderen Adele, Mumford & Sons, Damien Rice, Lykke Li, Dua Lipa en Rosalía al in de prijzen op de MME Awards. Belgen die in het begin van hun carrières de prijs kregen zijn Lous and the Yakuza, Selah Sue, Oscar and the Wolf, Gabriël Rios en Stromae.
 
Aan dat lijstje van intussen internationaal gerenommeerde artiesten wordt nu Meskerem Mees toegevoegd. Met haar intieme, breekbare gitaarsongs wist ze de jury helemaal te overtuigen. “We maken unaniem de keuze om haar de Grand Jury Award van 2022 toe te kennen”, aldus de jury van de MME Awards. “Ze combineert authenticiteit, mystiek en tijdloosheid met een prachtige zangstem. Meskerem Mees steekt er met kop en schouders bovenuit. Ze brengt nummers vol soul op een onberispelijke manier. Ze heeft het gewoon."

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter