Webinar: The Carbon Impact of Video Streaming

17 maart 2021
De 'Green Deal' is een belangrijk focuspunt in het nieuwe beleid van het Europees Parlement en ook in de financieringsprogramma's zoals 'Creative Europe'. Voor de audiovisuele sector wordt de footprint iets waar rekening mee moet gehouden worden bij subsidie-aanvragen.
In het kader daarvan lanceren DIMPACT en de Carbon Trust de white paper: The Carbon Impact of Video Streaming tijdens een webinar op 25 maart om 17u00 uur.
 
De impact van videostreaming op het klimaat heeft de nodige aandacht gekregen. Ondanks de toenemende belangstelling is er geen basislijn en weinig geloofwaardig onderzoek beschikbaar over de koolstofvoetafdruk van videostreaming. Het doel van het nieuwe white paper van de Carbon Trust, dat gebaseerd is op uitgebreide literatuurstudies, deskresearch, validering van modellen en interviews met deskundigen, is de huidige omvang van en trends in het elektriciteitsverbruik en de koolstofemissies die verband houden met videostreaming te presenteren. Het rapport schetst ook de beleidstrends, zowel op overheids- als op bedrijfsniveau, en schetst de toekomstperspectieven.
 
Tijdens dit evenement zal Andie Stephens van Carbon Trust de belangrijkste bevindingen uit het rapport presenteren, gevolgd door commentaar van vertegenwoordigers van de Universiteit van Bristol, BBC, NENT Group en Netflix. Er zal ook tijd zijn om vragen te stellen en de bevindingen te bespreken.
 
Wil je deelnemen aan de webinar? Registreer je dan via deze link.
 

Over DIMPACT

DIMPACT is een baanbrekend initiatief om de digitale media-industrie te helpen haar koolstofimpact in kaart te brengen en te beheren. Onderzoekers op het gebied van computerwetenschappen van de Universiteit van Bristol hebben een pilotfase van 12 maanden afgerond, waarbij ze nauw hebben samengewerkt met teams op het gebied van duurzaamheid en technologie bij toonaangevende mediabedrijven om de DIMPACT-webapp voorbij het 'proof of concept' te brengen, met een duidelijk pad voor verdere ontwikkeling. Meer info lees je hier.

 

Over Carbon Trust

Carbon Trust, opgericht in 2001, werkt samen met bedrijven, overheden en instellingen over de hele wereld en helpt hen bij te dragen aan, en te profiteren van, een duurzamere toekomst door middel van koolstofreductie, strategieën voor efficiënt gebruik van hulpbronnen en het op de markt brengen van koolstofarme bedrijven, systemen en technologieën.  Carbon Trust, met hoofdkantoor in Londen, heeft een wereldwijd team van meer dan 200 medewerkers, die meer dan 30 nationaliteiten vertegenwoordigen en verspreid zijn over vijf continenten. Meer informatie vind je hier.

 

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter