Webinar 'Collaborate to Innovate', nieuwe steunmaatregel voor Europa Cinemas-leden

Collaborate to Innovate
20 april 2021
Op 23 april organiseert Europa Cinemas een Zoom-sessie over een nieuwe maatregel voor bioscopen die deel zijn van het Europa Cinemas-netwerk. De deadline voor deze oproep is 2 juni 2021.
Deze nieuwe regeling, die met steun van Creative Europe/MEDIA (begroting 2021: 1 miljoen euro) is opgezet, geeft subsidies aan opmerkelijke innovatieve en collaboratieve projecten die door verschillende aangesloten bioscopen uit hetzelfde land of over de grenzen heen op Europees niveau worden uitgevoerd. De oproep tot het indienen van aanvragen is op 8 april gelanceerd en is momenteel open en exclusief voor leden van het Europa Cinemas-netwerk. 

Een van de belangrijkste prioriteiten van het programma is sociale inclusie en milieuduurzaamheid.

De financiële bijdrage van Europa Cinemas zal maximaal 100 000 euro per project bedragen met een maximum van:

  • 70% van de totale investeringen voor projecten die hoofdzakelijk worden ingediend door aanvragers uit A- en B-landen (waaronder België), en waarbij de belangrijkste uitgaven van het project in A- en B-landen zullen plaatsvinden.
  • 80% van de totale investeringen voor projecten die hoofdzakelijk worden ingediend door coördinatoren en partners uit C- en D-landen.

De deadline om je project in te dienen is 2 juni 2021.

Alle informatie lees je op de site van Europa Cinemas.

De Zoom-sessie op 23 april biedt jou een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de Collaborate to Innovate-richtlijnen, de aanvraagprocedure, de procedures en de regels. Je kunt rechtstreeks vragen stellen aan Europa Cinemas als je extra informatie of verduidelijking nodig hebt.
 
De sessie zal in het Engels worden gehouden en de volgende landen zullen erbij betrokken zijn: België, Griekenland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Polen en Cyprus.
 
Michael Gubbins zal de Zoom-sessie modereren en de belangrijkste punten van de richtsnoeren toelichten.
 
PRAKTISCH
 
 
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter