Winnaars van de Music Moves Europe Awards 2023

MME 2023
24 januari 2023
Schmyt (DE), July Jones (SL), Oska (AU), Kids Return (FR) en Queralt Lahoz (ES) zijn de winnaars van de Music Moves Europe Awards 2023. De prestigieuze Grote Juryprijs is toegekend aan Sans Soucis (IT) en de Publieksprijs is gewonnen door Jerry Heil (Oekraïne).
 
De jaarlijkse EU-prijs voor populaire en hedendaagse muziek (medegefinancierd door het programma Creative Europe) huldigt opkomende artiesten die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen. De uitreiking van de Music Moves Europe Awards vond plaats op 19 januari in Groningen (NL) tijdens het ESNS showcase festival en conferentie. Eerdere winnaars van de awards zijn onder meer Rosalía, Dua Lipa, Stromae, Hozier, Meskerem Mees, Blanks, Pale Waves en Christine and the Queens.
 
De Music Moves Europe Awards worden georganiseerd door ESNS en Reeperbahn Festival, ondersteund door Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP-CIEM, International Music Managers Forum (IMMF) en European Music Exporters Exchange (EMEE).
 
Van de 15 genomineerden ontvangen vijf Music Moves Europe Award-winnaars elk 10.000 euro. De winnaar van de Grand Jury Award ontvangt €10.000 en een green touring voucher ter waarde van €5.000. De winnaar van de Public Choice Award ontvangt €5.000 en een Deezer-sessie. Alle vijftien genomineerden zijn uitgenodigd voor het educatieprogramma, met best practices in de muziekindustrie om hun kennis voor hun carrière te versterken.
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter