Eureka Series

Series mania
Datum: 
6 september 2021 - 10 december 2021
Locatie: 
Lille (FR)
Organisator: 
Series Mania
Onderwerp: 
Dramaseries
Doelgroep: 
  • Scenarist
  • Producent
Deadline(s): 
14 mei 2021

Eureka Series is een intensieve, 14 weken durende voltijdse opleiding voor opkomende schrijvers en producenten van televisiedramaseries uit heel Europa.  De opleiding wordt gegeven in samenwerking met La Fémis en is een initiatief van het nieuwe Series Mania Institute om professionals op te leiden in de snel veranderende sector van tv-series.

Aan Eureka Series nemen 12 deelnemers (6 schrijvers en 6 producenten) van verschillende Europese nationaliteiten deel. Het programma is gericht op opkomende professionals op het gebied van tv-series met voorlopige ervaring, waaronder, recente alumni van Europese film- en televisiescholen. Zij zullen profiteren van de steun van internationale docenten en professionals, dankzij onze partnerschappen met scholen als ECAM (Spanje), de Lodz Film School (Polen), ifs internationale filmschule koeln (Duitsland), Centro Sperimentale di Cinematografia (Italië) en Westerdals - Kristiana University College (Noorwegen).

Deelnemers krijgen lezingen, workshops en masterclasses, en werken aan hun eigen originele projecten. De cursus culmineert in een residentie van twee weken, aan het eind waarvan projecten worden gepitcht aan een jury van omroepen, waaronder France Télévisions, RAI (Italië) en ZDF (Duitsland), die samen The Alliance vormen.

De deadline om je in te schrijven is 14 mei 2021.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter