LIM 2023 (Less is More)

Logo LIM
Datum: 
1 maart 2023 - 31 oktober 2023
Locatie: 
verschillende locaties in Europa
Organisator: 
Le Groupe Ouest
Onderwerp: 
 • Fictiefilm
 • Productie
 • Management, Financiering
Doelgroep: 
 • Jonge Professional
 • Scenarist
 • Producent
 • Regisseur
Deadline(s): 
10 oktober 2022

LIM - Less Is More is een recent Europees platform voor projectontwikkeling van limited budget-speelfilms. Het programma wordt ondersteund door Creative Europe - MEDIA programma van de Europese Unie en werd ontwikkeld in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds, Control N (Roemenië), Krakow Festival Office (Polen) en het Transilvania International Film Festival (Roemenië).

Een nieuwe generatie getalenteerde filmmakers die al gekend zijn van hun korte films, krijgen dankzij LIM de kans om in een speelfilmavontuur te stappen door het model van limited budget-productie. Het concept staat open voor eerste, tweede en derde speelfilmprojecten, maar ook voor kunstenaars uit theater, documentaire en beeldende kunsten.

Het ontwikkelingswerk wordt gedurende acht maanden gesuperviseerd door vier ervaren script-consultants en budgetpecialisten (line producers, first AD, enz.).

De training is gericht op:

 • scenaristen en scenarist-regisseurs die al korfilms hebben gemaakt en nu de stap willen wagen naar langspeelfilms met een beperkt productiebudget (tussen de 100.000 en 500.000 euro);
 • professionals met een 1ste, 2de of 3de filmproject, theaterartiesten en professionals uit de documentairesector en de beeldende kunsten;
 • opkomende Europese producenten (story editor trainees) die meer ervaring willen opdoen op het gebied van productie van langspeelfilms met een low- of micro-budget.

Ieder jaar selecteert LIM 23 deelnemers en 16 filmprojecten met een beperkt budget.
Er worden 2 plaatsen gereserveerd voor Vlaamse makers via het VAF! De geselecteerden kunnen een beurs aanvragen voor de reis- en inschrijvingskosten via het VAF.

De LIM-training verloopt over een periode van 8 maanden van maart t/m oktober en wordt gesuperviseerd door 4 zeer ervaren script consultants (werkende scenaristen) en specialsten op het bebied van low en micro-budgetten (line producers, first AD, etc.)

Tijdens die periode van 8 maanden zijn er 3 residentiële 7-daagse workshops voorzien, die plaatsvinden in verschillende dorpen in Europa (de exacte data worden nog bekendgemaakt");

 • maart 2023: TBA
 • juni 2023: TBA
 • oktober 2023: TBA

In de tijd tussen de workshops is er individuele follow-up met een script-consultant.

LIM zal de deelnemers ook meenemen naar 2 events (één ervan is het Transilvania International Film Festival) in juni en in oktober. Tijdens die events zullen zij in de mogelijkheid worden gesteld om hun projecten aan Europese producenten en filmprofessionals voor te stellen. Meer dan 100 filmprofessionls uit Europa en erbuiten zullen dan worden uitgenodigd om deel te nemen aan het live event of zullen de online presentaties en masterclasses kunnen volgen.

Het doel van LIM is om een Europees netwerk uit te bouwen van professionals die zich bezighouden met de productie van speelfilms met een beperkt budget. Via dit netwerk wil LIM meer opportuniteiten creëren voor coproducties, financiering, distrubutie en uitzending.

 
 

Co funded by the Eu

 

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter