Production Value 2022: The European Scheduling & Budgeting Workshop

Focal
Datum: 
8 januari 2022 - 16 januari 2022
Locatie: 
Retz
Organisator: 
Focal Resource e.a.
Onderwerp: 
Productie
Doelgroep: 
  • Producent
  • Regisseur
Deadline(s): 
15 november 2021

Production Value is een 8-daagse residentiële workshop over planning en budgettering van Europese speelfilms en beperkte series met budgetten variërend van 3 miljoen tot meer dan 15 miljoen. Werkend in teams van twee, krijgen 14 aankomende lijnproducenten/productiemanagers en assistent-regisseurs (juniors) uit heel Europa echte projecten in ontwikkeling toegewezen, die door hun regisseurs en producenten naar de workshop zijn gebracht. De teams worden gecoacht door Europese lijnproducenten en assistent-regisseurs (seniors) van topniveau. Ook deskundigen op het gebied van visuele effecten, postproductie en duurzaam filmmaken maken deel uit van het proces. Regisseurs en producenten spelen een belangrijke rol: zij sluiten zich tegen het einde van de workshop aan om de verschillende concepten, opties en resultaten te bespreken. De workshop wordt aangevuld met plenaire sessies over algemene onderwerpen in verband met produceren en assistent-regie, en met casestudy's van de senioren.

De opleiding is gericht op de vaardigheden die nodig zijn om ambitieuze en complexe projecten te plannen en te budgetteren. De nadruk wordt gelegd op het begrijpen van verschillende Europese werkomstandigheden. Production Value bevordert ook de samenwerking en het creatieve partnerschap tussen assistent-regisseurs en lijnproducenten en hun tegenhangers producenten en regisseurs. De jaarlijkse edities van Production Value gaan ook in op de huidige uitdagingen en veranderingen in de filmindustrie en integreren die in het opleidingsproces.

Production Value is een opleidingsinitiatief dat wordt georganiseerd door FOCAL Zwitserland in coproductie met het Noors Filminstituut, het Zweeds Filminstituut en de Finse Filmstichting, met de steun van de Compenserende Maatregelen van de Zwitserse federale dienst voor cultuur FOC.

 

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter