TorinoFilmLab: ScriptLab Projects 2021

logo Torino Film Lab
Datum: 
15 maart 2021 - 28 november 2021
Locatie: 
TBA
Organisator: 
TorinoFilmLab
Onderwerp: 
Scenario- en/of Projectontwikkeling
Doelgroep: 
  • Scenarist
  • Regisseur
Deadline(s): 
23 oktober 2020

Tijdens ScriptLab Projects werk je op de ontwikkeling van het scenario van je langspeelfictiefilm, zowel gebaseerd op een origineel idee als een adaptatie. Het programma is gericht op vroege ontwikkeling bestaat uit 3 residenties van een week en 2 online sessies daar tussenin.

20 projecten worden geselecteerd om in groepjes van 5 te werken, elk begeleid door een internationaal expert. Meestal wordt er gestart ven een treatment en ga je doorheen het programma naar een step outline en vervolgens een 1ste of 2de draft van het scenario. Daarnaast wordt er door Talent Advisors een breder advies gegeven rond het project en het parcours van de scenarist. Tenslotte wordt er een finale presentatie gegeven tijdens het TFL Meeting Event in november waar het project wordt gepresenteerd aan een publiek van internationale producenten, sales agents en andere filmindustrieprofessionals.

ScriptLab gericht op scenaristen en regisseurs van uit de hele wereld. Je kan zowel alleen als in een team van 2 co-scenaristen deelnemen. Een producent verbonden aan het project is geen vereiste. 

Scriptlab Projects 2021 bestaat uit:

  • 1ste residentiële workshop: 2de helft van maart 2021 (locatie TBA)
  • 2de residentiële workshop: 2de helft van juni 2021 (locatie TBA)
  • 3de residentiële workshop en TFL Meeting Event: 2de helft van november 2021 (locatie TBA)
  • 1ste on-line sessie: april-juni 2021
  • 2de on-line sessie: juli-november 2021

Er is 1 plaats geserverveerd voor een Vlaamse deelnemer. Gelieve je kandidatuur ook te mailen naar An Feyter, medewerker Talentontwikkeling VAF (afeyfer@vaf.be).
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter