TorinoFilmLab: ScriptLab Projects 2022

logo Torino Film Lab
Datum: 
20 maart 2022 - 30 november 2022
Locatie: 
verschillende locaties
Organisator: 
TorinoFilmLab
Onderwerp: 
Scenario- en/of Projectontwikkeling
Doelgroep: 
  • Scenarist
  • Regisseur
Deadline(s): 
1 oktober 2021

Tijdens ScriptLab Projects werk je op de ontwikkeling van het scenario van je langspeelfictiefilm, zowel gebaseerd op een origineel idee als een adaptatie. Het programma is gericht op vroege ontwikkeling bestaat uit 3 residenties van een week en 2 online sessies daar tussenin.

20 projecten worden geselecteerd om in groepjes van 5 te werken, elk begeleid door een internationaal expert. Meestal wordt er gestart ven een treatment en ga je doorheen het programma naar een step outline en vervolgens een 1ste of 2de draft van het scenario. Daarnaast wordt er door Talent Advisors een breder advies gegeven rond het project en het parcours van de scenarist. Tenslotte wordt er een finale presentatie gegeven tijdens het TFL Meeting Event in november waar het project wordt gepresenteerd aan een publiek van internationale producenten, sales agents en andere filmindustrieprofessionals.

ScriptLab gericht op scenaristen en regisseurs van uit de hele wereld. Je kan zowel alleen als in een team van 2 co-scenaristen deelnemen. Een producent verbonden aan het project is geen vereiste. 

Scriptlab Projects 2022 bestaat uit:

  • 1ste module 20 - 26 maart 2022 (online)
  • 2de module: 10 - 17 juni 2022 (Helsinki)
  • 3de module: 1ste week van november 2022 (online)
  • 4de module: eind oktober - begin november 2022 (Turijn)
  • 5de module en TFL Meeting: eind november 2022 (Turijn)

Er is 1 plaats geserverveerd voor een Vlaamse deelnemer. Gelieve je kandidatuur ook te mailen naar An Feyter, medewerker Talentontwikkeling VAF (afeyfer@vaf.be).
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter