TorinoFilmLab: ScriptLab Projects 2023

logo Torino Film Lab
Datum: 
13 april 2023 - 30 november 2023
Locatie: 
verschillende locaties
Organisator: 
TorinoFilmLab
Onderwerp: 
Scenario- en/of Projectontwikkeling
Doelgroep: 
  • Scenarist
  • Regisseur
Deadline(s): 
7 november 2022

Tijdens ScriptLab Projects werk je op de ontwikkeling van het scenario van je langspeelfictiefilm, zowel gebaseerd op een origineel idee als een adaptatie. Het programma is gericht op vroege ontwikkeling bestaat uit 3 residenties van een week en 2 online sessies daar tussenin.

20 projecten worden geselecteerd om in groepjes van 5 te werken, elk begeleid door een internationaal expert. Meestal wordt er gestart ven een treatment en ga je doorheen het programma naar een step outline en vervolgens een 1ste of 2de draft van het scenario. Daarnaast wordt er door Talent Advisors een breder advies gegeven rond het project en het parcours van de scenarist. Tenslotte wordt er een finale presentatie gegeven tijdens het TFL Meeting Event in november waar het project wordt gepresenteerd aan een publiek van internationale producenten, sales agents en andere filmindustrieprofessionals.

ScriptLab gericht op scenaristen en regisseurs van uit de hele wereld. Je kan zowel alleen als in een team van 2 co-scenaristen deelnemen. Een producent verbonden aan het project is geen vereiste. 

Scriptlab Projects 2023 bestaat uit:

  • 1ste module: 13 - 20 april 2023 (TBA)
  • 2de module: 15 - 22 juni 2023 (TBA)
  • 3de module: 11 - 15 september 2023 (online)
  • 4de module: 30 oktober - 3 egin november 2023 (TBC online)
  • 5de module en TFL Meeting: eind november 2023 (Turijn)

Er is 1 plaats geserverveerd voor een Vlaamse deelnemer. Gelieve je kandidatuur ook te mailen naar An Feyter, medewerker Talentontwikkeling VAF (afeyfer@vaf.be).
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter