Subprogramma Cultuur

Het subprogramma Cultuur wil internationale samenwerking met Europese culturele en creatieve sectoren aanmoedigen. Aandacht gaat naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, en ook naar professionele ontwikkeling via uitwisseling van goede praktijken, innoverende businessmodellen, digitale toepassingen, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

Hier vind je de database van de Europese Commissie met alle samenwerkingsprojecten van het Culture Subprogramma die ooit zijn gefinancierd, incl de websites van de projecten.  

 

Cross-sectorale Subsidies

Kijk ook naar Cross-sectorale Subsidieoproepen voor culturele en creatieve organisaties.

corona
Impact van de Corona- of COVID-19-virusepidemie op de culturele, audiovisuele & creatieve sectoren
De noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben ingrijpende gevolgen voor de culturele en audiovisuele sectoren.
28 april 2020: Verlengde deadline oproep 'Steun aan Europese Samenwerking in de Westelijke Balkanlanden'
28 april 2020: Verlengde deadline oproep 'Steun aan Europese Samenwerking in de Westelijke Balkanlanden'
De Corona-virusepidemie heeft een ingrijpende impact op Europese samenwerkingsverbanden. Daarom heeft de Europese Commissie besloten om de deadline van de oproep 'Steun aan Europese Samenwerking in de Westelijke Balkanlanden' te verlengen tot 28 april 2020.
Verlengde indieningsdata van meerdere Creative Europe Culture oproepen
Verlengde indieningsdata van meerdere Creative Europe Culture oproepen
De Corona-virusepidemie heeft een ingrijpende impact op de werking van Europese samenwerkingsverbanden. Om steun aan culturele internationale projecten toch waar te maken, heeft de Europese Commissie besloten om de deadline van een aantal lopende oproepen te verlengen.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter