Subprogramma Media

De huidige, onderstaande info geldt enkel en alleen nog voor de lopende projecten onder het voorbije Creative Europe 2014-2020-programma en is niet van toepassing op het nieuwe Creative Europe 2021-2027-programma. 

Zodra de informatie over het nieuwe Creative Europe-programma (2021-2027) en de details over de nieuwe projectoproepen voor handen zijn, worden de teksten van deze website aangepast. 

---------

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.
 

Cross-sectorale Subsidies

Kijk ook naar Cross-sectorale Subsidieoproepen voor culturele en creatieve organisaties.

Creative Europe 2021: Stand van zaken & verwachte deadlines
Creative Europe 2021: Stand van zaken & verwachte deadlines
Op 27 april organiseerden het Departement CJM, Cultuurloket en VLEVA een Webinar over de financieringsmogelijkheden voor de culturele en creatieve sectoren in de nieuwe Europese programma's, waaronder Creative Europe, Erasmus+, Interreg/EFRO, Horizon Europe en meer
EFA YOUNG AUDIENCE SUMMIT
2 MEDIA-films geselecteerd voor de EFA Young Audience Award 2021
De Europese Filmacademie (EFA) heeft de genomineerden van dit jaar voor de EFA Young Audience Award 2021 bekendgemaakt. Twee van de drie genomineerde films zijn MEDIA-gefinancierd.
Another Round
3 Oscars voor 2 MEDIA-ondersteunde films
Twee door MEDIA gefinancierde films hebben drie prijzen gekregen bij de 93e Academy Awards in Los Angeles: 'Another Round' en 'The Father'.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter