Subprogramma Media

De huidige, onderstaande info geldt enkel en alleen nog voor de lopende projecten onder het voorbije Creative Europe 2014-2020-programma en is niet van toepassing op het nieuwe Creative Europe 2021-2027-programma. 

Zodra de informatie over het nieuwe Creative Europe-programma (2021-2027) en de details over de nieuwe projectoproepen voor handen zijn, worden de teksten van deze website aangepast. 

---------

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.
 

Cross-sectorale Subsidies

Kijk ook naar Cross-sectorale Subsidieoproepen voor culturele en creatieve organisaties.

Start Creative Europe 2021-2027 naderbij
Start Creative Europe 2021-2027 naderbij
De aanvang van het Creative Europe-programma 2021-2027 ligt in het verschiet.
Lux Award 2021
Short list LUX Award 2021 - Stem mee tot 11 april!
De LUX-filmprijs, die 13 jaar geleden door het Europees Parlement werd gecreëerd om de distributie van Europese films te ondersteunen, werd dit jaar in een nieuw jasje gestoken en zal voor het eerst worden uitgereikt als publieksprijs onder de naam 'LUX Audience Aw
Webinar: EU-financieringskansen voor de culturele, creatieve en audiovisuele sectoren
Webinar: EU-financieringskansen voor de culturele, creatieve en audiovisuele sectoren
Op dinsdag 27 april organiseren het Departement CJM, Cultuurloket en VLEVA een webinar over de financieringsmogelijkheden van de nieuwe Europese programma's zoals Creative Europe, maar ook Erasmus+, Interreg/EFRO en Horizon Europe.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter