Subprogramma Media

De huidige, onderstaande info geldt enkel en alleen nog voor de lopende projecten onder het voorbije Creative Europe 2014-2020-programma en is niet van toepassing op het nieuwe Creative Europe 2021-2027-programma. 

Zodra de informatie over het nieuwe Creative Europe-programma (2021-2027) en de details over de nieuwe projectoproepen voor handen zijn, worden de teksten van deze website aangepast. 

---------

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.
 

Cross-sectorale Subsidies

Kijk ook naar Cross-sectorale Subsidieoproepen voor culturele en creatieve organisaties.

 

 

Creative Europe-programma (2021-2027) op de rails
Creative Europe-programma (2021-2027) op de rails
Een nieuwe generatie EU subsidieprogramma’s, waaronder Creative Europe, start officieel op 1 januari 2021 en loopt tot 31 december 2027.
Brexit
BREXIT – Creative Europe vanaf 2021 zonder Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk (UK) is vanaf 1 januari 2021 definitief geen lid meer van de Europese Unie en heeft beslist ‘wettelijk’ niet meer deel te nemen aan het nieuwe Creative Europe-programma (2021 – 2027), met of zonder harde Brexit.
JEF logo
Meld je aan voor 'Pitch to Youth!' tijdens het JEF-festival
Hoe weet je of jouw film, kortfilm, serie, webserie, game … in de smaak zal vallen bij een jong publiek? Op 18 februari biedt het JEF-festival de oplossing: een pitching-sessie voor een panel van kinderen en jongeren! Meld je project aan voor 18 januari 2021.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter