Succesverhalen en inspirerende voorbeelden

België doet het goed. Ieder jaar worden er tal van Europese Samenwerkingprojecten, netwerken en platforms met Belgische projectleiders en partnerorganisaties geselecteerd voor een subsidie van Creative Europe.

 

VOICE erkend als Europees succesverhaal

VOICE - Vision On Innovation for Choral music in Europe is door de Europese Commissie erkend als Europees succesverhaal.
De eretitel European Success Story wordt sinds vorig jaar toegekend aan Europese samenwerkingsprojecten die daadwerkelijk een impact hebben op de samenleving, succesvol zijn afgerond en als inspiratiebron fungeren voor andere potentiële samenwerkingsvormen.

VOICE  is een Grootschalig Europees samenwerkingsproject waarin Koor & Stem vzw en het KU-Leuven Expertisecentrum Stem, samen met nog 13 andere culturele organisaties uit 11 verschillende landen, een nieuwe dialoog en dynamiek brengen in de vocale training van kinderen in het basisonderwijs. VOICE is met 1.192.000 euro steun van het voormalige Cultuurprogramma (2007-2013) gerealiseerd tussen 2012 en 2015.  Het netwerk dat uit deze samenwerking ontstaan is, groeit inmiddels exponentieel.
 
Meer informatie over VOICE vind je ook in de brochure: EU Cultuurprogramma 2007-2013. Inspirerende voorbeelden.

 

Sing ME In: succesverhaal Koor&Stem kent vervolg in een Erasmus + project

Om de dynamiek van hun leerzame kennisdeling, enthousiaste co-creaties en duurzame netwerking kracht bij te zetten, zijn de partners van het hierboven beschreven Europese Cultuurproject VOICE een Strategisch Partnerschap aangegaan met steun van het EU Erasmus+ Youth Programme, onder de naam Sing Me In - Collective Singing in the Integration Process of Young Migrants .

Sing Me In wil via zang en gemeenschappelijke zangactiviteiten en –praktijken op een speelse, positieve wijze bijdragen aan het integratieproces van kwetsbare jongeren. Sing Me In loopt van oktober 2016 tot september 2018 en ontvangt steun van het EU Erasmus+ programma ter waarde van 240.000 EUR. Het project wordt gecoördineerd door de European Choral Association - Europa Cantat (DE) in partnerschap met Estonian Choral Association (EE), Sulasol (FI), Ung iKor (NO), ZIMIHC (NL), Koor&Stem (BE), A Coeur Joie (FR), Musica International (FR), Moviment Coral Català (ES), Koro Kulturu Dernegi (TR) en Fayha Choir (LB).

Meer informatie over het  EU Erasmus+ Youth Programme via JINT.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter