Vier begrippen die je moet kennen voor je een Europese subsidie aanvraagt

ECAS
Vóór je een PIC kunt aanvragen, moet je je melden bij de European Commission's user Authentication Service of ECAS. Met die login maak je handig gebruik van heel wat websites en tools van de Europese Commissie. Je meldt je aan bij ECAS wanneer je Europese subsidies aan wilt vragen, of als je wilt deelnemen als onafhankelijke expert. 

PIC
De PIC of Persoonlijke Identificatie Code is een 9-cijferig referentienummer dat je moet invoeren wanneer je het elektronische aanvraagformulier (eForm) activeert. Deze code krijgt je door in te loggen op de Participant Portal van de Europese Commissie met jouw ECAS en je organisatie te registreren via de Unique Registration Facility (URF). Zorg dat je het BTW-nummer en ondernemingsnummer van je organisatie bij de hand hebt, voordat je met de registratie begint. Raadpleeg de gids van de Europese Commissie voor begeleiding van de registratie op de portal (Beneficiary Register).

LEAR
LEAR is de Legal Entity Appointed Representative. Anders gezegd: de contactpersoon van je organisatie voor de Europese Commissie. Alleen hij of zij heeft het recht om de juridische en financiële informatie van je organisatie online aan te passen en ziet er ook op toe dat je organisatie maar één keer geregistreerd blijft.
 
Eligibility
Eligibility: lastig om te vertalen en toch cruciaal voor je subsidieaanvraag. Want die eligibility criteria bepalen of u in aanmerking komt voor Europese subsidies. In de tekst van de subsidieoproep vind je onder andere welke landen, organisaties en soort projecten in aanmerking komen. Ook ontdek je in welke periode je project moet plaatsvinden en welke kosten je terugbetaald krijgt. Niet eligible? Geen subsidies. 
 
In-kind contribution of bijdrage in natura
Het gaat om de inbreng van materiaal, knowhow of niet-betaald vrijwilligerswerk door uw organisatie in het project. Lees de tekst van de subsidieoproep grondig. Want niet alle inbreng in natura komt in aanmerking voor subsidies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter