Overslaan en naar de inhoud gaan

Publicaties & Links Cultuur

Publicaties & presentaties Culture Desk Vlaanderen

Deze publicatie bevat een overzicht van inspirerende, succesvolle Belgische projecten in het kader van het Europese Cultuurprogramma (2014-2016) en kan dienen als inspiratie voor culturele en creatieve organisaties en steden en gemeenten met Europese ambities.

Nuttige links voor de culturele & creatieve sectoren

 • Vleva
  Het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (vleva) legt een brug tussen Europa en Vlaamse lokale overheden, het middenveld en de Vlaamse overheid. In die context biedt Vleva een gratis wegwijzer aan over Europese initiatieven en Europese subsidies.
 • Europa Direct Contactpunten
  De Europe Direct punten zijn een deel van de voorlichtingsnetwerken van de Europese Commissie en zijn binnen de provincies gevestigd in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij informeren de burger over de Europese Unie, haar beleid en programma’s.
 • Vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering in het buitenland
  De Vlaamse Regering heeft twaalf diplomatieke vertegenwoordigers die in België of in het buitenland opereren.
 • Alden Biesen
  Alden Biesen biedt een breed gamma activiteiten aan in het kader van de onderwijs- en cultuurprogramma’s van de Europese Unie.
 • Ryckevelde
  Ryckevelde vzw is een beweging voor Europees burgerschap. Deze organisatie geeft vorming over de EU, biedt educatieve pakketten aan en zet tal van projecten en activiteiten op touw rond het thema van de Europese integratie ('Europa begrijpen').
 • On the Move
  On the Move (OTM) biedt informatie over culturele mobiliteit, waaronder financieringsgidsen en verwijzing naar externe begeleiding bij o.a. visum- en belastingwetgeving.
 • Flanders Investment & Trade
  F.I.T. bevordert de internationale handel vanuit Vlaanderen én gidst buitenlandse investeerders naar opportuniteiten in Vlaanderen.
 • Koning Boudewijnstichting
  De Koning Boudewijnstichting steunt projecten en burgers die zich engageren voor een betere samenleving.
 • Fonds Fanak
  Fanak Fund richt zich op artiesten en culturele managers die hedendaagse samenwerkingsprojecten willen ontwikkelen in het Europese Middellandse Zee-gebied en in de Arabische wereld.
 • Europe for Festivals Festivals for Europe (EFFE): platform voor Europese festivals en EFA-European Festivals Association, biedt als overkoepelende organisatie voor kunstenfestivals wereldwijd, tal van mogelijkheden tot samenwerking en kennisdeling.