Cultuur

Het Creative Europe 2021-2027-programma is officieel bekend gemaakt op 17 juni 2021.

Het Luik CULTUUR wil internationale samenwerking aanmoedigen tussen culturele en creatieve sectoren in en rond Europa. Aandacht gaat vooral naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, alsook professionele ontwikkeling via uitwisseling van artistieke expertise, innoverende businessmodellen, digitale praktijken, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

logo europa nostra
Oproep voor Europese Prijzen voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Awards 2022
De 'European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022' staan open voor inzendingen! Dit jaar is het de 20e verjaardag van Europa's meest prestigieuze prijzen op het gebied van erfgoed. Deadline is 1 februari 2022.
push boundaries
Creative Europe Culture: Stand van zaken en vooruitblik 2022
Alle reguliere oproepen voor steunaanvraag in de ronde 2021 werden in het najaar afgesloten. De selectie van Europese Netwerken voor Culturele & Creatieve Organisaties en Pan-Europese Culturele Entiteiten is afgerond.
Music Moves Europe Awards 2022
Vlaamse Meskerem Mees wint 'Music Moves Europe Awards 2022'
De prestigieuze Grand Jury Price van de MMA ging dit jaar naar Meskerem Mees. Daarmee is zij het grootste muziektalent van 2022 in Europa.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter