MEDIA

Het Creative Europe 2021-2027-programma is officieel bekend gemaakt op 17 juni 2021.

Download de samenvatting van CREATIVE EUROPE 2021-2027

---------

Het Luik MEDIA presenteert zich naar de audiovisuele sector in 3 grote blokken van ondersteuning: CONTENT, PUBLIEK en BUSINESS.

MEDIA wenst het competitievermogen en de omvang van de Europese audiovisuele industrie te vergroten. Daarom ligt er bijkomende nadruk op samenwerking en innovatie, creatie en productie van Europese audiovisuele werken. De focus ligt op het verder aankweken van talenten en vaardigheden in de audiovisuele sector. Ook via nieuwe businessmodellen en het gebruik van nieuwe technologieën voorziet MEDIA een ondersteuning van een performantere transnationale cinema- en online-distributie van Europese audiovisuele werken. Tenslotte staat de promotie van Europese audiovisuele werken en publieksontwikkeling in Europa en daarbuiten voorop.

 

Registreer voor MEDIA-stand tijdens European Film Market 2022 in Berlijn
Registreer voor MEDIA-stand tijdens European Film Market 2022 in Berlijn
De Europese filmmarkt (EFM) in Berlijn loopt van 10 tot 17 februari 2022. Zoals ieder jaar is het mogelijk om gebruik te maken van de diensten van de  Creative Europe MEDIA Umbrella stand. 
European Film Promotion doet oproep voor online EFM
European Film Promotion doet oproep voor online EFM
EFP (European Film Promotion) doet een oproep tot het indienen van aanvragen voor Film Sales Support (FSS) alleen voor de online versie van de EFM die zal plaatsvinden van 10-17 februari 2022. De deadline is 27 januari 2022.
European Games Funding guide en tool
European Games Funding guide en tool
Vanaf heden zijn er een 'European Games Funding Guide' en digitale tool voor handen voor de financiering van Europese videogames. Die kwamen tot stand in samenwerking met de Italiaanse Creative Europe Desk.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter