MEDIA

Het Creative Europe 2021-2027-programma is officieel bekend gemaakt op 17 juni 2021.

Download de samenvatting van CREATIVE EUROPE 2021-2027

---------

Het Luik MEDIA presenteert zich naar de audiovisuele sector in 3 grote blokken van ondersteuning: CONTENT, PUBLIEK en BUSINESS.

MEDIA wenst het competitievermogen en de omvang van de Europese audiovisuele industrie te vergroten. Daarom ligt er bijkomende nadruk op samenwerking en innovatie, creatie en productie van Europese audiovisuele werken. De focus ligt op het verder aankweken van talenten en vaardigheden in de audiovisuele sector. Ook via nieuwe businessmodellen en het gebruik van nieuwe technologieën voorziet MEDIA een ondersteuning van een performantere transnationale cinema- en online-distributie van Europese audiovisuele werken. Tenslotte staat de promotie van Europese audiovisuele werken en publieksontwikkeling in Europa en daarbuiten voorop.

 

European Film Awards 2022
Aankomende deadline 'European Film Awards' & 'Young Audience Award' 2022
Films kunnen nu worden ingezonden voor de 35e European Film Awards. De uitreiking van de 35e Europese Filmprijzen vindt dit jaar plaats op 10 december in Reykjavík. Er kunnen speelfilms, animatiefilms, documentaires en films voor kinderen en jongeren worden ingediend.
A season of Classic Films
A Season of Classic Films: celebrating European film heritage
Van juni tot december vertonen 20 filmarchieven in heel Europa online en ter plaatse vertoningen van Europese filmklassiekers.
Grand prix cannes 2022
Vlaamse regisseurs schrijven geschiedenis in Cannes
'Close' van Lukas Dhont is bekroond met de Grand Prix, 'De acht bergen' van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch gaat naar huis met de Prix du Jury.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter