MEDIA

Het Creative Europe 2021-2027-programma is officieel bekend gemaakt op 17 juni 2021.

Download de samenvatting van CREATIVE EUROPE 2021-2027

---------

Het Luik MEDIA presenteert zich naar de audiovisuele sector in 3 grote blokken van ondersteuning: CONTENT, PUBLIEK en BUSINESS.

MEDIA wenst het competitievermogen en de omvang van de Europese audiovisuele industrie te vergroten. Daarom ligt er bijkomende nadruk op samenwerking en innovatie, creatie en productie van Europese audiovisuele werken. De focus ligt op het verder aankweken van talenten en vaardigheden in de audiovisuele sector. Ook via nieuwe businessmodellen en het gebruik van nieuwe technologieën voorziet MEDIA een ondersteuning van een performantere transnationale cinema- en online-distributie van Europese audiovisuele werken. Tenslotte staat de promotie van Europese audiovisuele werken en publieksontwikkeling in Europa en daarbuiten voorop.

 

Titane
2 Belgische coproducties genomineerd voor European Film Award 2021
De European Film Academy heeft de nominaties aangekondigd van de 34ste European Film Awards, waaronder 2 Belgische co-producties: de speelfilm 'Titane' en de animatiefim 'Where is Anne Frank'.
push boundaries crop
Presentaties en webinars voor MEDIA-subsidies (CONTENT)
Creative Europe Desk Vlaanderen en EACEA hebben een aantal presentaties en webinars die je helpen bij het indienen van een MEDIA-subsidie voor content.
Registreer voor MEDIA-stand tijdens European Film Market 2022 in Berlijn
Registreer voor MEDIA-stand tijdens European Film Market 2022 in Berlijn
De Europese filmmarkt (EFM) in Berlijn loopt van 10 tot 17 februari 2022. Zoals ieder jaar is het mogelijk om gebruik te maken van de diensten van de  Creative Europe MEDIA Umbrella stand. 

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter