Overslaan en naar de inhoud gaan
Film in hospital
Audiovisuele sector

Good Practice: 'FIlm in Hospital' krijgt weer steun voor 2 jaar

Film in Hospital is een internationaal project en platform dat gehospitaliseerde kinderen en jongeren met beperkte mobiliteit de ervaring van een filmfestival en de toegang tot exclusieve kwaliteitsfilms en educatieve content wil bieden.

Onlangs keurde Creative Europe MEDIA de uitvoering van het Film in Hospital-project goed voor nog eens twee jaar. Door uit te breiden met twee nieuwe internationale partners en te focussen op de integratie van digitale AV-tools, zet het platform zijn zinnen hoger dan ooit! Vanaf nu zal het beschikbaar zijn in 8 Europese landen. Dit alles is een geweldige manier om Internationale Dag van het Kind en Wereldwijde Dag van de Ouders te vieren.

Het team* achter het programma is blij te kunnen aankondigen dat ze uitbreiden: Schlingel Festival (Duitsland) en Neaniko Plano (Griekenland) sluiten zich aan bij het streven om kinderen in ziekenhuizen en revalidatiecentra toegang te geven tot exclusieve films van festivalkwaliteit, educatief materiaal en digitale AV-tools.

* Film in Hospital is een project van: JEF (België), DSU - Kids meet art (Kroatië), Il Nuovo Fantarca (Italië), Kinodvor (Slovenië), Pack Màgic (Spanje), BUFF (Zweden), Schlingel Festival (Duitsland) en Neaniko Plano (Griekenland)

Bekijk de video van het project.