Overslaan en naar de inhoud gaan
Culturele sector

Oproep 'Living Spaces peer-learning visits on architecture and the built environment'

Living Spaces

Living Spaces - Cities and regions shaping the built environment for everyone (Living Spaces) wordt gefinancierd door Creative Europe en wordt uitgevoerd door Eurocities en de Architects' Council of Europe

Als je deel uitmaakt van het bestuur van een stad of regio in de EU of als professional werkzaam bent op het gebied van architectuur en stedenbouw, dan is dit je kans om kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en te leren van je collega's en van experts over hoe je hoogwaardig architectuurbeleid en -projecten kunt plannen en implementeren. Het enige wat je hoeft te doen is het formulier invullen met je informatie en motivatie om deel te nemen.

De focus van de peer-learning bezoeken zal liggen op architectuur en de gebouwde omgeving, en ze zullen verschillende transversale onderwerpen behandelen zoals klimaatverandering, sociale gelijkheid, duurzame ontwikkeling, huisvesting, openbare en open ruimtes, en mobiliteit.

Intercollegiale leerbezoeken aan 12 steden

De 12 bezoeken voor intercollegiaal leren op locatie vinden plaats van maart tot oktober 2024 en zijn gebaseerd op geïdentificeerde goede praktijken van Living Spaces in de volgende steden en regio's:

Deelname is beperkt tot één bezoek per deelnemer om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van deze kans. 

Van de geselecteerde deelnemers wordt verwacht dat ze drie volle dagen besteden aan het bezoek. Elk bezoek duurt 3 dagen en 2 nachten. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze op de ochtend van de eerste dag naar de gaststad/regio reizen en op de middag/avond van de derde dag terugreizen.

 

Wie kan zich aanmelden?

  • Actieve professionals (technisch personeel en/of gekozen vertegenwoordigers) die werkzaam zijn op het gebied van architectuur, ontwerp van de openbare ruimte en/of stadsplanning, voor lokale of regionale overheden uit lidstaten van de Europese Unie: 16 plaatsen beschikbaar per bezoek.
  • Stedenbouwkundigen, architecten, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, NGO's, initiatieven/projecten, thematische verenigingen die relevant zijn voor het onderwerp van het bezoek (bijv. op het gebied van cultuur, erfgoed, gezondheid, veiligheid en welzijn, duurzaamheid, mobiliteit, gendergelijkheid) in Europese lidstaten: 4 plaatsen beschikbaar per bezoek.
  • Actieve professionals die werkzaam zijn op het gebied van architectuur, ontwerp van de openbare ruimte en/of stadsplanning, voor een nationale overheid in lidstaten van de Europese Unie: 5 plaatsen beschikbaar per bezoek. Let op: deelname op kosten van uw ministerie/overheid. De toewijzing van deze plaatsen is gebaseerd op een presentatie van specifieke leerbehoeften en wordt op ad-hocbasis besloten.

Hoe aanmelden

Lees meer over de oproep en dien uw aanvraag hier in vóór 13 mei 2024.