Overslaan en naar de inhoud gaan
Audiovisuele sector

Resultaten 'Writing European 2023' regeling bekend gemaakt

Het project War Room Content’, dat wordt gecoördineerd door het Zweedse bedrijf Dark Riviera en als doel heeft de productie van internationale tv-series opnieuw te definiëren, heeft uit deze regeling het hoogste bedrag van 870,00 euro toegekend gekregen.

"War Room Content is een netwerk van creatieve clusters", zegt David Dusa van Dark Riviera, "een innovatieve combinatie van denktank en writers room, een Europese hub voor onder meer schrijvers en showrunners, experts en wetenschappers. We experimenteren met nieuwe manieren om audiovisuele verhalen te verbeteren en tegelijkertijd de Europese waarden en identiteit te bevorderen."

De European Writers Club (Denemarken) werd voor de tweede keer gefinancierd, voor een bedrag van 728.000 euro en zal het komende jaar drie workshops organiseren in Hamburg, Galicië en Kopenhagen met auteurs, journalisten, academici, producenten en vertegenwoordigers van omroepen.

De andere projecten die door de Europese Commissie worden gesteund zijn: 

  • East Side Story Engine (Roemenië): 700.000 euro 
  • The Room (Ireland): 462.000 euro 
  • Full Moon Creative Lab (Roemenië): 185.000 euro

Over Writing European
Het doel van deze voorbereidende actie is om Europees talent te ondersteunen bij het samenwerken aan hoogwaardige dramaseries. MEER INFO>

De focus ligt op alle onderwerpen van het creatieve schrijf- en ontwikkelingsproces, van storytelling tot pitching tot succesvolle verkoop, waarbij altijd rekening wordt gehouden met grensoverschrijdende samenwerking.