Overslaan en naar de inhoud gaan
Audiovisuele sector

'The Teachers’ Lounge' wint de 'LUX Audience Award 2024'

LUX winner 2024

De winnaar van de LUX Publieksprijs 2024 werd op 16 april bekendgemaakt in de vergaderzaal van het Europees Parlement in Brussel.De winnende film is 'The Teachers' Lounge', geregisseerd door Ilker Çatak.

The Teachers' Lounge, geproduceerd in Duitsland, vertelt een verhaal over Carla, een jonge lerares op een middelbare school die zich onderscheidt van haar collega's door haar idealisme. Wanneer een reeks onopgeloste diefstallen de sfeer onder het onderwijzend personeel verzuurt, besluit Carla op onderzoek uit te gaan. Met behulp van een verborgen camera ontmaskert ze tot ieders verbazing de dief, maar haar onthulling ontketent krachten die gestaag uit de hand lopen en Carla voor een onoplosbaar dilemma plaatst

De andere vier films op de shortlist voor de prijs waren: 20 000 Species of Bees van de Spaanse regisseur Estibaliz Urresola Solaguren; Fallen Leaves van de Finse regisseur Aki Kaurismäki; On the Adamant van de Franse regisseur Nicolas Philibert; en Smoke Sauna Sisterhood van de Estse regisseur Anna Hints.