Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwssector

Webinars over subsidieoproepen voor nieuwssector

EACEA-webinar over journalistieke partnerschappen

Woensdag 6 december, 11u00 - 12u00 > WEBINAR LINK

Tijdens dit webinar komen deelnemers meer te weten over EU-financiering voor grensoverschrijdende mediasamenwerking en financieringsregelingen voor onafhankelijke media. De oproep tot het indienen van voorstellen voor Journalismepartnerschappen is gericht op grote tweejarige projecten, waarbij de projecten naar verwachting eind 2024 van start zullen gaan.

Deze oproep heeft twee verschillende thema's. Aanvragers moeten een van deze onderwerpen kiezen:

  • Samenwerking, voor grensoverschrijdende, samenwerkingsvoorstellen tussen nieuwsmediaorganisaties gericht op innovatieve bedrijfsmodellen en/of journalistieke projecten in heel Europa.
  • Pluralisme, voor organisaties/intermediairs die subsidies verlenen aan nieuwsmedia op gebieden die van bijzonder belang zijn voor de democratie (zoals lokale/regionale media, onafhankelijke en onderzoeksjournalistiek en nieuws van algemeen belang).

 

EACEA-Webinar over oproep Mediageletterdheid

Maandag 4 december, 11u00 - 12u00 > WEBINAR LINK

De oproep Mediageletterdheid stimuleert het delen van kennis en uitwisselingen over mediageletterdheidbeleid en -praktijken om de ontwikkeling van innovatieve grensoverschrijdende mediageletterdheidsinitiatieven en -gemeenschappen in heel Europa mogelijk te maken, in een voortdurend veranderend digitaal medialandschap en rekening houdend met het huidige gebruikersgedrag onder verschillende leeftijdsgroepen.

Journalistieke partnerschappen 2024